Δύο συγγραφείς και 10 ιστορίες σε 10 γλώσσες

protagonΗ Beatrice είναι υπάλληλος τράπεζας. Ένα απόγευμα ανακαλύπτει ότι πρόκειται να απολυθεί, χωρίς καμία εξήγηση.

Η Jane υποφέρει από κρίσεις πανικού, κάτι που δυσκολεύει την καθημερινότητά της και θέτει σε κίνδυνο τη δουλειά της.

Ο Steve B. είναι δημοσιογράφος. Εξαιτίας μιας λάθος κίνησης, έχει μπλέξει και ξαφνικά, βλέπει καριέρα, οικογένεια, και οικονομική ασφάλεια να απειλούνται.

Η κυρία Κ. ζει έναν επαγγελματικό εφιάλτη και βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η παραίτηση θα οδηγήσει σίγουρα στην ανεργία ενώ η παραμονή στην συγκεκριμένη δουλειά, πιθανότατα σε τρέλλα.

Ένα νεαρός ποδηλάτης προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για την πόλη του ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει να προβλέπει… ερωτήσεις.

Η Helen είναι υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας. Αλλαγές και ανακατατάξεις στην εταιρεία της έχουν σαν αποτέλεσμα να έχει επωμιστεί υπερβολικές ευθύνες και φοβάται ότι δεν θα ανταπεξέλθει.

Ο John, ένας νέος και δυναμικός manager, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον προϊστάμενό του και ζει μένοντας κολλημένος στο παρεελθόν, όταν ακόμα του εμπιστευόταν απαιτητικά projects στην Ασία.

Ο Ernest είναι ένας ικανότατος ώριμος άντρας, αποφασισμένος να αναθεωρήσει και να κάνει αλλαγές στην ζωή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν πρόκειται για κάποια συλλογή διηγημάτων. Το Coaching Ξεκάθαρα & Απλά είναι ένα βιβλίο που χρησιμοποιεί τις αληθινές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, όπως εσείς κι εγώ, για να μας αποκαλύψει ποια πορεία ακολουθούμε όταν ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, να διαχειριστούμε καταστάσεις και να υπερβούμε αδιέξοδα με τρόπο συγκροτημένο και ρεαλιστικό. Μέσα από πραγματικά παραδείγματα και με άξονα την ανατρεπτική προσέγγιση του Solution Focus, οι συγγραφείς Peter Szabó και Daniel Meier, μας καλούν να κοντοσταθούμε και να παρατηρήσουμε σε αργή κίνηση εκείνη την πλευρά της πραγματικότητας που συνήθως μας διαφεύγει. Μας προσφέρουν συγκεκριμένα εργαλεία που μπορούν να μας δώσουν ιδέες για τον καθημερινό αγώνα που όλοι δίνουμε ψάχνοντας να βρούμε λύσεις για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά, την οικογένεια, τους φίλους ή τους συντρόφους μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο άμεσο και ζωντανό που με μία δόση χιούμορ μας προτρέπει να προχωρήσουμε πιο αργά ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014 στο protagon.gr και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Logo design: Y. Maraziotis & A. Papaleonida | Web design & Development: Innoweb