Τι είναι το Solution Focused Coaching;

Τι είναι το coaching;
Σύμφωνα με το International Coach Federation, το coaching είναι μια σχέση συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας ο πελάτης ακολουθεί μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί τη σκέψη του και η οποία του δίνει ώθηση ώστε να αυξήσει το δυναμικό του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και αυτό είναι εξαιρετικά σπουδαίο, ειδικά σήμερα που ζούμε σε έναν κόσμο περίπλοκο και γεμάτο αβεβαιότητα.

Πώς ακριβώς δουλεύουμε;
Το προσωπικό coaching βασίζεται σε μία συζήτηση διάρκειας 60 λεπτών. Μέσα από ασυνήθιστες ερωτήσεις που αποτελούν πρόκληση για τη σκέψη, θα βρούμε τον τρόπο να εστιάσετε ξανά σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία για εσάς και να κατευθυνθείτε προς τις επιθυμίες σας.
Το group coaching εξαρτάται από τις ανάγκες της ομάδας, βασίζεται σε ασκήσεις και προσαρμόζεται αναλόγως.

Πού γίνονται οι συνεδρίες;
Στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες ή τη Θεσσαλονίκη (όπου ζω τα τελευταία χρόνια). Το Skype είναι επίσης μία εναλλακτική που προτείνω για όσους προτιμούν να δουλεύουν από το χώρο τους και να κερδίζουν χρόνο.

Σε ποιους ταιριάζει;
Στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να πετύχουν τις αλλαγές που ονειρεύονται στην προσωπική ή/και επαγγελματική τους ζωή και σε όσους θέλουν να βρουν τον τρόπο για να ξεκλειδώσουν την ενέργεια, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη δύναμη που θα τους οδηγήσουν εκεί.

Σε ποιους δεν ταιριάζει;
Στους ανθρώπους που είναι πεπεισμένοι ότι για το δικό τους πρόβλημα δεν μπορεί να βρεθεί λύση και σε όσους δεν θέτουν ως προτεραιότητα την προσωπική τους εξέλιξη.

Είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία;
Όχι. Η ψυχοθεραπευτική δουλειά εστιάζει στο συναίσθημα και το παρελθόν. Το coaching στοχεύει στο να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε σε πρακτικό επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο θα φέρετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας και να κατευθυνθείτε προς τα εκεί που εξαρχής θέλατε.
Το Solution Focus δεν είναι υποκατάστατο ψυχοθεραπείας ή ψυχανάλυσης. Είναι ένα εργαλείο για να δουλεύουμε με ανθρώπους που θέλουν να δυναμώσουν τη θετική τους πλευρά.

To coaching έχει αποτέλεσμα;
Ναι. Φυσικά έχει. Αλλά τα βασικά συστατικά για αποτελεσματική δουλειά, βρίσκονται στα χέρια σας. Χρειάζεται να έχετε αποφασιστικότητα ώστε να φτάσετε μέχρι το τέλος, να δεσμευθείτε απέναντι στον εαυτό σας ότι θα τον προκαλέσετε και να επενδύσετε στις ποιότητές σας.

Logo design: Y. Maraziotis & A. Papaleonida | Web design & Development: Innoweb