Γονιός, ο καλύτερος coach του κόσμου!

POSTER EVOSMOS DRAFT

Σίγουρα το να είναι κανείς γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά σήμερα, σε όλες τις προκλήσεις που είχαν ανέκαθεν να αντιμετωπίσουν οι γονείς, έρχονται να προστεθούν οι ατελείωτες ώρες εργασίας, το internet που με κακή χρήση μπορεί να αποτελέσει παγίδα αλλά και το πιεστικό πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να ανταπεξέλθουν τα ίδια τα παιδιά με όλες τις δραστηριότητες και τα μαθήματα που κρίνονται απαραίτητα, μετά τις ώρες του σχολείου.

Ταυτόχρονα, καθώς οι γονείς στρέφουν όλη τους την προσοχή στην φροντίδα των παιδιών, οι ίδιοι πολλές φορές βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερο πλάνο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε άλλους τομείς όπως η κοινωνική τους ζωή, η σχέση με τον σύντροφο αλλά και η υπερβολική σωματική κόπωση. Όλα αυτά δημιουργούν επιπλέον πίεση και μία ανισορροπία που επηρρεάζει με την σειρά της την ζωή μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σύνθετα όταν τα παιδιά αντιμετωπίζουν ένα θέμα υγείας ή μία χρόνια πάθηση. Τότε η ανάγκη να είναι οι γονείς παρόντες και έτοιμοι να προσφέρουν, πολλαπλασιάζεται. Διαταραχές όπως το ADHD, ο αυτισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες ή τα προβλήματα συμπεριφοράς απαιτούν ενέργεια, ψυχραιμία, υπομονή και θετική διάθεση, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι κανείς προετοιμασμένος για καθετί που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως γονιός. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα παιδιά επίσης. Γι’αυτό είναι σημαντικό να καταλαβαίνει κανείς με ποιον τρόπο μπορεί να υποστηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στην συνέχεια και την ανάλογη στήριξη και στα παιδιά του, σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα.

Ίσως λοιπόν το να αφιερώνουν οι γονείς λίγο από τον χρόνο τους για να φροντίσουν τον ευατό τους, να είναι περισσότερο ανάγκη παρά πολυτέλεια.

Το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο Κέντρο Ανάπτυξη & Λόγος (Θεσσαλονίκη) θα μιλήσουμε για όλα τα παραπάνω και θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να διακρίνουμε πιο άμεσα, τις λύσεις που όλοι τόσο χρειαζόμαστε!

 Διεύθυνση: Ανθοκήπων 68, 56224 Εύοσμος, Θεσσαλονίκη

 

Logo design: Y. Maraziotis & A. Papaleonida | Web design & Development: Innoweb